SAMUEL

ATTEVALL

ENTREPRENÖR & GRUNDARE AV GENY MEDIA AB, UNGOCHDRIVEN, GROWTHMENTORS AB

MIN STORY

Läs om hur jag började min entreprenörsresa.

UPPVÄXT

År 2000 kom jag till Jorden, en ung liten pöjk med mycket energi. Under uppväxten fanns det inget som satte stopp för fantasin. Jag ville bli världs DJ, fotbollsproffs och ha en jäkla massa pengar, hur visste jag inte än men viljan fanns där. Kommer från en vanlig svensk familj, haft förmånen att få resa men inga arv eller silverskedar har lagt grunden för resultaten idag.

Flipping

Första spåren av entreprenörskap visade sig vid 15 års åldern i samband med köp av moped. De pengar jag sparat ihop räckte inte långt... Så det fick bli en halv krockad moped för 6500kr som sedan fick namnet ''Liket'' av vännerna. Men istället för att se problem såg jag lösningar, efter renovering, uppfräschning och en schysst blocket annons lyckades jag sälja den för 13500kr. Jag fortsatte köpa och sälja mopeder, för att sedan gå över till kläder, skor och konkurslager.

Ensamhet

Tyvärr var det få i min omgivning som trodde på mig och mina entreprenörsdrömmar.  Jag hade äntligen hittat något jag älskade, men lärare, familj och vänner tyckte utbildning -> bra betyg -> jobb -> bli chef -> tjäna pengar -> pensionera sig var vägen man skulle gå. I denna ålder hade jag inte allt för mycket att säga till om, så jag valde att lägga flippingen på hyllan för att klara av skolgången, detta ledde till en stor ensamhets känsla och ett saknade av hopp för framtiden.

Studenten

Dagen man ska vara lyckligaste på jorden, eller? Studenten var kul (det jag minns) men veckorna där efter följde en vilsenhets känsla. Vännerna skulle plugga vidare, resa runt jorden eller jobba, men jag ville inget av dem, jag ville ju gå min väg! Men med tomma fickor blir det svårt, så jag fick söka jobb!  Jag tog ett lager jobb, kändes bra att ha OB och jobba så få timmar som möjligt så jag kunde spendera all övrig tid för att lära mig om det som intresserade mig, nämligen entreprenörskap.

Sa upp mig

I mångas ögon ett riskfyllt beslut, att säga upp sin enda inkomst utan någon som helst plan. Men känslan av att bli fast på lagret skrämde mig... Jag lärde mig inget, tyckte inte det var kul och hade tröttnat på att byta tid mot pengar. Jag inspirerades här av Alexander Pärleros, att söka alla jobb jag ansåg kunde lära mig något och var intressanta för att se om jag kunde komma in i en intressant position.

Leadcom

Efter hundratals nej och 3 månader senare lyckades jag äntligen få till en intervju i ett Norsk företag med namnet Leadcom. Det grundas av dåvarande 21 år gamla Maksim och Bendik och affärsidén var att leverera patienter till tandläkarkliniker. De såg mitt driv och min vilja att utvecklas, så med en minimum lön gick jag in för att ta mig ann uppdraget att lära mig så mycket som möjligt av dem. Det visade mig att kan de, så kan även jag.

GenY Media AB

Efter 8 månader på Leadcom nådde jag en lön på 50.000kr / månad som 19/20 åring, hade lärt mig otroligt mycket om företagande, marknadsföring och försäljning men hade också nått ett utvecklingsstopp. Det fanns inga fler möjligheter att klättra i företaget så jag valde istället att säga upp mig och startade mitt första företag Juni 2020, GenY Media där jag skulle följa samma affärsmodell men istället hjälpa kiropraktorer. Det gick bra, bättre än vad jag hade tänkt... Efter 7 månader hade jag vinstat min första miljon och valde att återinvestera en hel del i själv utveckling.

GrowthMentors AB

Januari 2021 tog jag återigen upp kontakten med Maksim från Leadcom för att lansera nästa stora projekt. Eftersom Maksim hade lyckas bygga Leadcom utan några större förutsättningar och jag detsamma med GenY så ansåg vi att flera kan lära sig göra samma sak. Vi startade Agency Academy vilket idag är Skandinaviens största mentorskapsprogram för de som vill få en kick in i entreprenörskap och testa på att arbeta som tillväxtkonsult.

Fortsatt ung och driven

Jag ser mig själv som fortsatt ung och driven, vilket är varumärket jag startade som ett projekt i samband med att jag började på Leadcom. En plats där jag delar med mig av min resa, lärdomar och framgångar. En plats för dig att finna inspiration, ett mod att våga gå din egna väg och verktyg för att underlätta din resa. Detta är ett passion projekt utan dess like, och jag hoppas kunna göra positiv impact på så mångas liv som möjligt!

KONTAKT

Har du ett spännande projekt som du vill dela med dig av, eller vill du kanske bara göra ett samarbete?

Tack för att du tagit kontakt! Jag hör av mig så snart jag kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.